Twitter-Logo

fb icon 325x325

in

Test uw Engels en Nederlands bij De Ruiter Taaltrainingen

Bij de Ruiter Taaltrainingen kunt u terecht om uw niveaus Engels en Nederlands te toetsen. Dit kan voor alle niveaus van het Europees Referentie Kader (ERK) of in het Engels: het Common European Framework (CEF).

Vaardigheden
We bieden toetsen en examens aan voor alle vaardigheden van een taal:


• luisteren (computertoets met teksten en multiplechoicevragen)
• lezen (computertoets met teksten en multiplechoicevragen)
• schrijven (papieren of computertoets met schrijfopdrachten zoals informele en formele correspondentie)
• taalverzorging (computertoets waarbij grammatica, woordvolgorde, spelling etc. worden getoetst)
• spreken (live instructie of presentatie geven aan beoordelaar/taaldocent, score op basis van standaard beoordelingscriteria)
• gesprek voeren (live conversatie met beoordelaar/taaldocent, score op basis van standaard beoordelingscriteria)

 

Niveaus voor Nederlands

Voor Nederlands bieden we toetsen aan op de ERK-niveaus 1F, 2F en 3F. Om een idee te geven wat deze niveaus inhouden: op mbo-opleidingen, niveau 4, is niveau 3F voor alle vaardigheden nodig.Niveaus voor Engels
Voor Engels bieden we toetsen aan op de niveaus A1-A2 / B1-B2 / C1. Voor opleidingen op mbo-niveau 4 heb je bij diplomering niveau A2 nodig voor Schrijven, Spreken en Gesprek voeren (de actieve vaardigheden) en B1 voor Luisteren en Lezen (passieve vaardigheden). Voor sommige mbo-opleidingen, niveau 4, heb je voor alle vaardigheden niveau B1 nodig.

 

Taaltutor

In samenwerking met Taaltutor biedt De Ruiter Taaltrainingen de toetsen Nederlands en Engels van ICE aan:


• voorschatters: toetsen waarbij het startniveau wordt bepaald (intaketoets);
• diagnostische toetsen: toetsen die aangeven wat je niveau bijvoorbeeld halverwege een training of cursus is;
• examentoetsen: toetsen die voldoen als afsluitende toets en waarvan het niveau geldt voor eventueel vervolgopleidingen.

 

Certificaat

Met het certificaat van deze examentoets kunt u mogelijk vrijstelling krijgen bij andere opleidingen. Dit hangt af vande exameneisen die deze opleider hanteert. De voorschatters en diagnostische toetsen kunt u thuis maken, examentoetsen maakt u op een examenlocatie die u met De Ruiter Taaltrainingen/Taaltutor afspreekt. Wij streven ernaar dit op een zo centraal mogelijke plek in Nederland te doen. Bij elke toets en examen ontvangt u een officieel certificaat dat aangeeft dat de toets of het examen door de onderwijsinspectie is goedgekeurd.

 

Wilt u meer weten over de prijs per toets en/of wilt u zich aanmelden voor een toets? Stuur een mail naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.